Novice

Otvoritvena slovesnost igrišča v Pamečah v okviru projekta Gibanje za sončne dni

  • 18 junij 2024
  • Number of views: 703

Otvoritvena slovesnost v okviru projekta Gibanje za sončne dni

V Pamečah se je odprlo novo igrišče za odbojko na mivki, prav tako so se obnovila otroška igrala. Investicijo je Mestna občina Slovenj Gradec izvedla v okviru projekta Gibanje za sončne dni.

Gibanje za sončne dni je skupni projekt območja LAS Mislinjske in Dravske doline ter partnerjev Mestne občine Slovenj Gradec (vodilni partner LAS MDD), Občine Dravograd, Občine Mislinja, Občine Vuzenica, Občine Podvelka, Občine Ribnica na Pohorju Občine Muta, GRAL, digitalne kreativne agencije d.o.o, Društva za šport in rekreacijo Splavar Brezno – Podvelka in Športnega društva Pameče -Troblje. Projekt temelji na ideji, da se ljudi spodbudi k rednemu gibanju na prostem, kar ima pozitivne učinke na fizično in psihično zdravje, izboljšanje počutja ter krepitev družbenih vezi. Po neposredni potrditvi projekta na ravni LAS MDD je bil projekt odobren s strani Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja. Projekt je bil delno sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Mestna občina Slovenj Gradec je skupaj s Športnim društvom Pameče – Troblje uspešno izvedla slavnostno otvoritev investicije v okviru projekta Gibanje za sončne dni.

Slovesnosti, 14. junija se je udeležil tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler, ki je poudaril pomen takšnih projektov za izboljšanje kakovosti življenja v lokalni skupnosti.

Kulturni program so obogatili učenci podružnične Osnovne šole Pameče – Troblje s svojimi nastopi, ki so dodali poseben pečat dogodku. Po uradni otvoritvi je sledil prijateljski turnir v odbojki, kjer so se pomerili lokalni športni navdušenci, ter sproščeno druženje krajank in krajanov.

Projekt je del širših prizadevanj v okviru Strategije lokalnega razvoja (SLR) Lokalne akcijske skupine (LAS) Mislinjske in Dravske doline, v okviru katere so v programskem obdobju 2014 do 2020 izvedli še vrsto drugih izboljšav na tem območju. Med njimi so projekti za varno šolsko pot, sanacija vodovodnega sistema ter izgradnja atrija in obnova športnega igrišča pri Osnovni šoli Pameče.

Nova pridobitev bo zagotovo prispevala k večji povezanosti skupnosti ter omogočila še bolj aktivno in zdravo preživljanje prostega časa za vse generacije.